Els líders d'Eufòria completen els 50 primers quilòmetres en gairebé 12 hores

Els primers en arribar a la Coma d'Arcalís han estat les parelles Passerat-Morcillo i Aleson-Isuntza

ARA Andorra
2 min
Corredors d'Eufòria per la vall de Sorteny / AUTV

Andorra la VellaLa parella formada pel francès Nahuel Passerat i l'espanyol Julián Morcillo, juntament amb els bascos Imanol Aleson i Txomin Isuntza, han estat els primers en arribar a la primera base de vida de l'Eufòria dels cims, la gran novetat d'enguany de l'Andorra Ultra Trail Vallnord. Les dues parelles han completat els primers 50 quilòmetres del total de 233 que té la cursa amb un temps d'11 hores i 49 minuts, i han arribat juntes a la Coma d'Arcalís pocs minuts abans de les 7 de la tarda d'aquest dimecres, després de coronar pics com l'Estanyó, el Port Siguer o la Font Blanca.

A la Coma d'Arcalís hi ha la primera de les quatre bases de vida que té el recorregut, on els atletes són rebuts per un equip de set voluntaris i un equip de massatgistes. Les altres bases de vida estan situades a la Margineda, el Pas de la Casa i als cortals de Encamp. A banda de l'avituallament, a Arcalís també hi ha una quarantena de llits a la seva disposició per si volen descansar o recuperar forces. En el cas de la parella Passerat-Morcillo, una de les favorites, han descansat menys de tres quarts d'hora i han tornat a reprendre la cursa, en direcció al Clot del Cavall. Nahuel Passerat va ser el guanyador de la Ronda dels cims de l'any passat, i és un dels ambaixadors de l'Andorra Ultra Trail Vallnord.

Dels 90 equips que a les 7 del matí han iniciat la prova des d'Ordino, cinc parelles ja han abandonat, quatre d'elles al Port de Siguer. De fet, els bombers han informat que han hagut de rescatar cinc corredors accidentats.

Entre les primeres posicions hi ha una de les dues parelles andorranes a la competició, la formada per Julio Rodrigues i Ceci Núñez, que han sortit molt forts al principi i han aconseguit arribar els primers a Font Blanca, tot i que després han parat per descansar. Han arribat poc abans de les 8 del vespre a la Coma d'Arcalís en cinquena posició.

Mentre que els participants d'Eufòria continuen a la muntanya, aquest dijous se celebrarà la reunió final de la prova reina de l'AUTV, la Ronda dels cims, amb la presència a Ordino dels seus 450 participants. La sortida no serà, però, fins divendres a les 7 del matí. Entre les favorites hi ha la vigent campiona, Lisa Borzani, així com Missy Gosney i Graziana Pè. En categoria masculina, destaquen Nicola Bassi, Antoine Guillon i el català Pep Ballester.

stats