L'Audiència Nacional accepta traslladar Besolí i Rosell a una presó catalana

La petició es podria resoldre en les pròximes setmanes a l'espera de l'informe de Soto del Real i l'autorització de la Generalitat

La jutgessa de l'Audiència Nacional espanyola Carmen Lamela ha acceptat la petició de trasllat de Joan Besolí i Sandro Rosell a Catalunya, segons ha confirmat la defensa dels dos processats. Tant l'exconseller del comú de Sant Julià de Lòria com l'expresident del Barça havien demanat el trasllat per poder estar més a prop de la família i perquè ja no tenia sentit la seva presència a la presó de Soto del Real, després de ser processats i trobar-se a l'espera de la data de judici.

Per tal que puguin ser enviats a una presó catalana només els falta un informe social de la presó de Soto de Real i l'autorització de la Generalitat. La petició es podria resoldre en les pròximes setmanes a l'espera de l'informe del centre penitenciari i l'autorització de la Generalitat. Els advocats de Rosell van rebre aquest dijous al notificació de la jutge Lamela i iniciaran els tràmits per realitzar les passes per efectuar el trasllat.

Tant l'expresident del Barça com Besolí es troben en règim de presó provisional des de fa un any acusat de delicte fiscal i blanqueig de capitals. La magistrada va enviar-los a judici fa dues setmanes perquè considera acreditat que "formaven part d'una organització criminal" a través de la qual es van apropiar de fons de la Confederació de Futbol Brasilera (CBF) pels drets de retransmissió dels partits de la selecció. Ho feien des d'un entramat societari i transferències bancàries ordenades des de societats que pertanyien a un grup empresarial saudita que figurava com a comprador. Segons Lamela, els diners acabaven en comptes d'Andorra en què figuraven com a signatures autoritzades tant Besolí com Rosell.