Publicitat
Publicitat

Boko Haram mostra en un vídeo les nenes segrestades des del 2014

Les noies apareixen amb posat seriós i plorant darrere d'un jihadista armat

El grup jihadista nigerià Boko Haram ha difós un nou vídeo en què suposadament apareixen algunes de les 200 nenes segrestades a l'escola de Chibok, on estudiaven secundària l'abril del 2014.

D'aquesta manera, els jihadistes volen pressionar el govern nigerià per aconseguir l'alliberament dels seus combatents a canvi de les nenes segrestades. A més, el grup terrorista que les reté assegura que a causa dels bombardejos de l'exèrcit nigerià sobre les seves posicions han mort d'algunes d'aquestes nenes.

En el vídeo, que dura 11 minuts, un terrorista emmascarat apareix parlant amb desenes de nenes darrere seu, totes vestides amb un vel islàmic que deixa entreveure només una cara de posat seriós. Armat amb un rifle, el combatent parla amb una de les nenes, Maida Yakubu, mentre algunes de les seves companyes no es poden estar de plorar.

Un clam mundial

És el tercer cop que els terroristes mostren en un vídeo les conegudes com a 'nenes de Chibok', el segrest de les quals va provocar una onada de solidaritat mundial que es va materialitzar amb el lema ' Bring back our girls' [Torneu-nos les nostres noies]. El govern nigerià assegura que manté contactes amb el grup jihadista Boko Haram per alliberar les nenes, però alerta que les divisions internes entre els jihadistes una facció va declarar que s'integrava a l'Estat Islàmic– són ara mateix un obstacle més gran.

Tot i la intensa campanya militar que ha dut a terme amb el suport d'altres països africans contra Boko Haram, Nigèria ha estat incapaç fins ara de rescatar les nenes, una de les quals es va aconseguir escapar fa uns mesos.