Publicitat
Publicitat

Un ferit crític per trets de la policia durant les protestes a Ferguson

La manifestació, un any després de la mort de Michael Brown, va transcórrer de forma pacífica fins que una multitud va començar a bloquejar el trànsit

Un home es troba en estat crític després de resultar ferit en un tiroteig amb la policia durant les protestes convocades a Ferguson (Missouri) per commemorar el primer aniversari de la mort del jove negre Michael Brown que va perdre la vida el 9 d'agost del 2014 després de ser tirotejat pel policia blanc Darren Wilson.

La jornada va transcórrer de forma pacífica fins que, ja de nit, una multitud va començar a bloquejar el trànsit i a trencar els vidres d'un dels carrers de la localitat. Les forces de seguretat van utilitzar gasos lacrimògens per intentar dispersar el grup, que el cap de la policia del comtat de Saint Louis, Jon Belmar, ha catalogat de "delinqüents".

Belmar ha confirmat que s'han produït un mínim de tres tirotejos, en un dels quals han estat implicats membres de les forces de seguretat. Durant una roda de premsa convocada ja de matinada, el cap policial ha explicat que el jove, després identificat com a Harris, es troba en estat crític després d'un "important" tiroteig amb agents.

Segons la cadena NBC News, aquests policies seguien una persona sospitosa d'anar armada i, en adonar-se de la presència dels agents, ha obert foc. Els policials van respondre als trets i van iniciar una persecució a peu, segons la cadena NBC News.

La víctima seria el jove Tyrone Harris, de 18 anys, qui ha estat identificat pel seu pare. Segons aquest, Harris i Brown "tenien una estreta relació" i tots dos havien coincidit a l'Institut Normandy en Ferguson, on es van graduar. "Creiem que hi ha molt més que no s'ha dit", ha assegurat el pare de la víctima en declaracions al diari local 'Saint Louis Post Dispatch', desafiant la versió policial.

"Això no havia d'haver passat", ha lamentat Belmar, que així ha volgut repudiar uns fets "evitables" que, segons la seva opinió, no tenen res a veure amb el record a Michael Brown. Fets com els d'aquest diumenge, ha afegit, "són un i mpediment per aconseguir un canvi positiu". Un agent ha hagut de ser atès per talls a la cara després de patir l'impacte d'un totxo durant aquestes concentracions.

La mort de Brown el 9 d'agost del 2014 va marcar un punt d'inflexió sobre el tracte de les forces de seguretat a les minories, amb mesos de continuades protestes. Des d'aleshores s'han produït més successos similars a d'altres ciutats, entre les quals es troben Nova York, Texas, Baltimore i Cincinnati.