La Guàrdia Civil i els Mossos detenen una persona a Ponts amb més de 4.500 paquets de tabac de contraban

El detingut no va fer cas dels agents i, mentre pretenia fugir, va xocar contra dos vehicles policials

La Guàrdia Civil, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, van detenir aquest dimecres una persona (I.M.E., de 58 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili a la comarca de la Baixa Cerdanya), per un delicte de seguretat del trànsit, contra agents de l’autoritat i contraban. Els agents van trobar dins del vehicle que conduïa, un Seat Ibiza amb matrícula espanyola, la quantitat de 4.530 paquets de tabac de contraban de procedència extracomunitària, valorat en 24.626 euros.

Els fets es van produir a quarts de set del matí, quan la Guàrdia Civil efectuava un punt de verificació fiscal prop de la localitat de Ponts. En aquest moment, quan els agents van intentar aturar el vehicle, aquest no en va fer cas i va desobeir els senyals dels agents que pretenien identificar-lo. Fins i tot van haver de sortir de la trajectòria del vehicle per no ser atropellats, segons explica el cos d’ordre en un comunicat.

El conductor va començar la seva fugida perseguit pels agents per la C-14 i la C-1412 en direcció a Barcelona, circulant de manera temerària i posant en greu risc els usuaris de la via, segons el relat de la Guàrdia Civil.

Per part de la central, es va alertar les patrulles de servei i es demanar ajuda a la resta de cossos de seguretat amb l’objectiu de procedir a la detenció del vehicle i identificar el conductor. Durant la trajectòria de fugida, el vehicle fugit va aconseguir esquivar un control de la Guàrdia Civil a Biosca i un dels Mossos d’Esquadra a l’A-2.

La persecució va acabar finalment al quilòmetre 559 de l’N-II, al tram de Jorba, on el vehicle fugat va col·lidir amb la patrulla dels Mossos d’Esquadra, i aquesta al mateix temps amb la patrulla de la Guàrdia Civil.

Els efectius de la Guàrdia Civil van procedir a la detenció del conductor del vehicle. Com a conseqüència d’aquest accident, van resultar ferits lleus el conductor del vehicle i els dos integrants de la patrulla de la policia catalana.