Publicitat
Publicitat

Tunísia diu que busca un tercer atacant del museu

Les autoritats difonen un vídeo de l'entrada dels dos terroristes a l'edifici

Les autoritats tunisianes continuen buscant un tercer atacant de l'atemptat al museu del Bardo de dimecres, que va deixar 25 morts (20 turistes estrangers, entre els quals una parella de jubilats catalans, i tres tunisians, a més dels dos terroristes que van ser abatuts per les forces especials). Segons ha dit el president del país, Béji Caïd Essebsi, en una entrevista televisada en directe, "hi havia tres atacants.... un dels quals està fugit, però no arribarà gaire lluny.

El discurs del president coincideix amb la difusió de les primeres imatges de l'assalt, on es veu només dos homes armats entrant en el museu que es topen amb una persona, que fugi corrents.

El president ha demanat la col·laboració ciutadana per trobar el fugitiu i ha anunciat a més que s'erigirà un monument en homenatge a les víctimes.

Segons ha informat el ministeri de l'Interior, els terroristes havien rebut entrenament a la veïna Líbia, enfonsada en una caòtica guerra de milícies i amb la qual Tunísia comparteix 800 kilòmetres d'una frontera difícilment controlable.

Tant l'Estat Islàmic com grups afins a Al-Qaida van reivindicar en diferents comunicats difosos a les xarxes socials l'autoria de l'atac.

Els dos assaltants abatuts han estat identificats per les autoritats com a Yassine Laabidi and Hatem Khachnaoui.La família de Laabidi ha dit a la premsa que no tenia cap indici que el jove, estudiant de filologia francesa i treballador d'una agència de viatges, tingués cap vincles amb grups jihadistes.

En una altra entrevista a la revista francesa 'Paris Match', Essebsi ha reconsegut que hi va haver "mancances" en el dispositiu de seguretat i que "la policia i els serveis d'intel·ligència no van fer prou per protegir el museu" però també ha destacat que van reaccionar "de manera molt efectiva a l'atemptat" i que la seva actuació "va ajudar a salvar dotzenes de vides".