Internacional 29/03/2015

Abatut l'organitzador de l'atac al Museu del Bardo de Tunis en què van morir dos catalans

Milers de tunisians participen en una manifestació contra el terrorisme

Agències
1 min
El cervell de l'atac al Museu Bardo.

TunisLoqman Abu Sajer, l'organitzador de l'atac contra el Museu del Bardo de Tunis que va costar la vida a 22 persones (entre elles, un matrimoni català), ha mort en una operació antiterrorista que ha dut a terme aquesta matinada la Guàrdia Nacional en una zona de la regió de Gafsa, al sud-oest de Tunísia, segons ha informat el president de Tunísia, Béji Caïd Essebsi.

Abus Sajer era el cap de la milícia jihadista Katiba Okba Ibn Naafa, afí a Al-Qaida al Magrib Islàmic. En la mateixa operació han mort vuit terroristes més d'aquest grup, que, segons Interior, va organitzar l'atemptat al Museu del Bardo.

L'operació s'ha fet hores abans que Tunis celebri una manifestació multitudinària en solidaritat amb les víctimes del museu, a la qual assisteixen representants de gairebé totes les formacions tunisianes, així com mandataris internacionals.

El president francès, François Hollande, s'ha traslladat fins al país africà i ha subratllat el paral·lelisme entre l'atac al museu i la revista 'Charlie Hebdo', el passat 7 de gener a París. "El món és Bardo", resa la gran pancarta que obre la manifestació.

stats