Internacional 02/02/2014

Acaba la jornada electoral a Tailàndia amb l'intent de boicot de l'oposició

Els manifestants van impedir el vot en 42 de les 375 circumscripcions. Els resultats no es coneixeran fins d'aquí a algunes setmanes

Efe
2 min
Un moment de les votacions a Bangkok / DAMIR SAGOLJ / REUTERS

BangkokTailàndia ja ha tancat els col·legis electorals de les eleccions anticipades, malgrat el boicot de l'oposició i dels manifestants que ha impedit el vot en 42 d'un total de 375 circumscripcions, principalment a Bangkok i a les províncies del sud.

La majoria de l'electorat, sobretot al nord i nord-est, ha pogut exercir el seu dret al vot, inclosa la primera ministra interina, Yingluck Shinawatra, que ha acudit al seu col·legi electoral de la capital enmig de fortes mesures de seguretat.

Al districte Din Deng de Bangkok, els antigovernamentals han envoltat un col·legi electoral i han llançat pedres i ampolles contra un grup de ciutadans que exigien exercir el seu dret al sufragi, segons ha pogut observar Efe.

"Només vull votar, és el meu dret", ha dit una de les persones que brandaven els seus carnets d'identitat davant la mirada de la policia i els funcionaris, que no s'han enfrontat als manifestants i finalment han suspès la votació.

Les accions dels manifestants s'han produït tot i que el seu líder, Suthep Thaugsuban, ha reiterat aquesta setmana que els seus seguidors no tractarien d'impedir la votació.

La comissió electoral no emetrà els resultats de les eleccions fins que celebri comicis parcials per als electors que no han pogut votar avui i en la votació anticipada de diumenge passat, també boicotejada pels manifestants.

Fins llavors, no hi haurà el nombre suficient d'escons electes per formar un nou Parlament, cosa que pot deixar el govern en situació d'interinitat durant diversos mesos.

Uns 48 milions de tailandesos estaven cridats a acudir a aquestes eleccions, a les quals han concorregut mig centenar de partits.

4 morts

Almenys tres soldats i un dirigent local van morir ahir a la nit en un atemptat amb bomba al sud de Tailàndia quan es dirigien a inspeccionar un col·legi electoral, segons ha informat avui la comissió electoral.

El secretari general de la comissió, Puchong Nutrawong, ha indicat que l'atemptat no està relacionat amb els comicis sinó amb l'enfrontament entre insurgents musulmans i una unitat de defensa local a la província de Pattani, segons el diari 'Bangkok Post'.

L'explosiu va esclatar quan els tres soldats i el dirigent local es dirigien al col·legi electoral al districte de Khok Pho on s'havia produït el xoc, en vigílies de la celebració de les eleccions anticipades.

stats