Internacional 30/11/2013

Augmenten a 8 els morts a Glasgow en estavellar-se un helicòpter de la policia contra un bar

L'aparell ha caigut per causes que encara es desconeixen. Hi ha 32 ferits hospitalitzats

Ara
2 min

BarcelonaJa hi ha almenys 8 morts i 32 ferits per la caiguda d'un helicòpter de la policia contra un bar a Glasgow divendres a la nit. La policia intenta rescatar diverses persones que encara estan atrapades dins del pub Clutha. Almenys 32 persones estan hospitalitzades. Les mesures de seguretat aèries prohibeixen el vol nocturn als helicòpters, excepte els de la policia i els equips d'emergències.

L'inspector en cap de la policia escocesa, Stephen House, ha precisat que tres dels morts són els tripulants de l'helicòpter -dos agents i un pilot civil- mentre que els altres cinc eren dins del local.

Catorze persones, de 32 que han sigut hospitalitzades, pateixen ferides greus com a resultat de l'accident, que va tenir lloc a les 23.25 hora catalana.

En roda de premsa, House ha explicat que continuen les tasques de rescat al pub. Els serveis d'emergències estan intentant apuntalar l'estructura de l'edifici, encara en estat inestable, per tal de poder accedir a l'interior i rescatar possibles persones atrapades.

L'inspector en cap, que ha qualificat l'operació de "complicada" i "perillosa", ha informat que s'ha posat en marxa una investigació per part de la Fiscalia i de la branca d'accidents aeris de la policia escocesa sobre les circumstàncies del succés, que ha commocionat el país en el dia del patró d'Escòcia.

A causa de la tragèdia, l'Ajuntament de Glasgow ha cancel·lat les celebracions previstes i la catedral de Saint Andrew ha acollit un acte religiós en suport a les víctimes.

Totes les banderes onegen a mig pal a Escòcia i els jugadors dels Rangers i els Falkirk han guardat un minut de silenci abans de començar els partits de la Copa de Futbol.

La viceministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, ha expressat el condol pels afectats, després que també ho fes el ministre principal escocès, Alex Salmond, que ha qualificat la jornada de "dia negre per a Escòcia".

Per la seva banda, el cap del govern britànic, David Cameron, ha traslladat la seva més profunda tristesa a les famílies de les víctimes de l'accident i ha agraït la tasca de les ambulàncies i els bombers i l'ajuda dels ciutadans.

La reina Isabel II d'Anglaterra s'ha sumat a les mostres de solidaritat i ha assegurat que els seus "pensaments i pregàries" estan amb els damnificats.

120 persones al pub The Clutha

Quan l'helicòpter va estavellar-se al pub Clutha hi havia aproximadament 120 persones a l'interior del local, situat a la zona del riu de la ciutat escocesa. La caiguda de l'aparell va provocar un forat en el sostre del bar, un edifici de planta única. En el moment de l'accident hi havia una actuació musical.

Per raons que es desconeixen, l'helicòpter va perdre el control i va caure en espiral fins al bar.

Abans de l'arribada dels equips d'emergència, els propis vianants van formar una cadena humana per tal de rescatar les persones que hi havia a l'interior del local.

stats