Internacional 19/12/2017

El tren accidentat a Seattle circulava a una velocitat de més del doble del límit permès

Almenys 3 persones van morir en el sinistre i més de 70 van resultar ferides

Agències
2 min
El servecis de emergència treballen en el rescat de les persones ferides en el accident ferroviari a Seattle

SeattleEl tren que va descarrilar aquest dilluns a Seattle, al nord-oest dels Estats Units, circulava a 128 km/h en una zona limitada a 48 km/h, segons les primeres investigacions realitzades per l'Agència Nacional de Seguretat en el Transport (NTSB, en les sigles en anglès). És a dir, a més del doble de la velocitat permesa en aquell tram.

La portaveu de la NTSB, Bella Dinh-Zarr, ha explicat que les dades sobre la velocitat del tren s'han obtingut gràcies a la caixa negra de la locomotora. Malgrat això, Dinh-Zarr considera que encara és massa aviat per determinar les raons per les quals el tren circulava amb una velocitat 80 km/h superior a la permesa.

De moment, el balanç de víctimes i ferits no ha variat gaire pel que fa a les xifres que van oferir les autoritats aquest dilluns a la nit. Almenys 3 persones van perdre la vida en l'accident i més de 70 van haver de ser ateses en centres hospitalaris de l'estat de Washington amb ferides de diversa consideració.

En el moment de l'accident hi havia 77 passatgers i 7 tripulants a bord del tren, segons va informar el servei ferroviari Amtrak. Entre ells, tot i que encara se'n desconeix la identitat, hi ha les 3 víctimes mortals compatibilitzades fins avui.

La majoria de les persones ferides són passatgers del tren, encara que diversos automobilistes que circulaven per l'autopista interestatal-5 van col·lisionar contra el vagó que va caure sobre la carretera i també van necessitar assistència mèdica.

El tren, de la companyia Amtrak, realitzava el viatge inaugural d'una ruta entre les ciutats de Seattle, a l'estat de Washington, i Portland, a Oregon.

L'accident va tenir lloc aquest dilluns cap a les 07.30 h, hora de l'oest dels Estats Units, a l'altura de la localitat de DuPont, a 80 quilòmetres de Seattle.

Un dia després del succés les autoritats continuen netejant la zona per tractar de restablir la circulació en una carretera per la qual circulen cada dia més de 60.000 persones, segons l'oficina de trànsit de Tacoma.

stats