Internacional 09/10/2019

Acusen un nen de nou anys d'haver matat cinc persones en un incendi als EUA

Els fets van tenir lloc a l'abril en un barri residencial d'Illinois

Ara
2 min
El poble de Goodfield, a 240 quilòmetres de Chicago.

BarcelonaUn nen d'un any, dos nens de dos anys, un home de 34 anys i una dona de 69 anys van morir el 6 d'abril passat a causa d'un incendi a la vora d'un càmping en un barri residencial prop de Goodfield, a Illinois, als Estats Units. El foc, segons han informat les autoritats nord-americanes aquest dimecres, hauria sigut provocat per un nen de nou anys, de qui no ha transcendit la identitat, i que ha sigut acusat d'assassinat en primer grau i de càrrecs d'incendi premeditat amb agreujant.

L'advocat de l'estat del comtat de Woodford, Greg Minger, no n'ha revelat més detalls ni tampoc els motius que l'haurien portat a actuar. Tampoc ha detallat si el nen tenia algun vincle amb les víctimes.

El cas és atípic. Principalment, perquè cap nen tan petit havia sigut acusat d'assassinat en massa als EUA des del 2006, segons l'agència Associated Press. "Ha sigut una decisió molt difícil", ha assegurat Minger. "És una tragèdia perquè al final estem acusant una persona molt jove d'un dels delictes més greus. Però crec que ho hem de fer", ha explicat l'advocat.

Polèmica i crítiques

Però l'episodi encara no s'ha tancat. Malgrat que el nen és el presumpte culpable, ara els fiscals hauran de demostrar que va tenir la intenció de matar, una condició necessària en casos d'homicidi de primer grau.

"Els nens de nou anys no saben que el Pare Noel no existeix. No saben que la gent que es mor no torna a viure", ha defensat al diari britànic The Guardian Gus Kostopoulos, un exfiscal que es va convertir en advocat juvenil a Chicago.

No és l'únic que critica el cas. La polèmica està servida i diversos col·lectius també s'hi han mostrat contraris perquè dubten que un nen tan petit fos conscient que podia matar. "Els càrrecs estan del tot fora de lloc... és un nen, i hem de tenir en compte el sistema de desenvolupament cerebral dels infants", ha recordat Betsy Clark, presidenta de Justícia Juvenil, amb seu a Evanston, Illinois.

stats