Internacional 10/07/2019

L'aeroport de Gatwick, a Londres, suspèn dues hores els vols per una incidència

Els responsables de l'aeròdrom al·leguen un mal funcionament del sistema de control de trànsit aeri

Ara
1 min
Un avió s'enlaira a Gatwick després que l'aeroport quedés inoperatiu durant 36 hores.

BarcelonaL'aeroport de Gatwick, a tocar de Londres i el segon amb més trànsit del Regne Unit, ha suspès aquest dimecres durant dues hores els seus vols per, suposadament, un problema tècnic a la seva torre de control. Cap a les set de la tarda, l'aeròdrom ha informat de la suspensió dels vols, tant de les sortides com de les arribades. Els responsables de l'aeroport s'han limitat a al·legar un "mal funcionament en els seus sistemes de control de trànsit aeri".

Els operaris de l'aeroport han treballat juntament amb el proveïdor de control aeri ANS, que presta els seus serveis a Gatwick, i han solucionat aquest incident després de dues hores.

"Demanem disculpes i recomanem als passatgers que comprovin directament [l'estat dels seus vols] amb la seva aerolínia", han afegit en un comunicat.

Molts dels vols que havien d'aterrar a Gatwick han estat desviats a altres aeroports londinencs.

No és l'únic cop en els últims mesos que aquest mateix aeroport ha de suspendre els vols: al desembre la presència d'un dron al voltant de l'aeròdrom va obligar a cancel·lar les arribades i les sortides en dues ocasions.

stats