Internacional 08/08/2019

La mare de l'agressor d'El Paso va alertar la policia setmanes abans del tiroteig

Va contactar amb els agents, preocupada pel fet que el seu fill hagués comprat un rifle

Efe
2 min
Patrick Crusius, el jove de 21 anys que va protagonitzar el tiroteig a El Paso, a Texas, dissabte passat.

WashingtonLa mare de Patrick Crusius, l'autor del tiroteig a El Paso (Texas), va contactar amb la policia setmanes abans que el seu fill protagonitzés la matança, preocupada pel fet que el jove tingués un rifle. La policia, però, li va contestar que el noi era major d'edat i que, en conseqüència, podia tenir legalment una arma. Crusius, de 21 anys, va matar dissabte passat fins a 22 persones –la majoria hispanes– i en va ferir una vintena més en obrir foc de manera indiscriminada en uns grans magatzems.

En concret, la mare va contactar la policia d'Allen, un municipi de Texas on resideix la família, i va expressar la seva preocupació pel fet que el seu fill tingués un rifle, atesa la seva joventut, inexperiència i poca maduresa, segons han explicat els advocats de la defensa Chris Ayres i R. Jack Ayres en declaracions a la CNN. La trucada va ser transferida a un agent, que va contestar a la dona que, per l'edat, el fill hauria comprat l'arma legalment. La mare no va facilitar el nom del seu fill i la policia no va buscar cap informació addicional abans que finalitzés la trucada.

Els advocats han precisat que la naturalesa de la trucada va ser merament "informativa", ja que la dona no creia que el seu fill suposés una amenaça. "No era un noi inestable, colèric o de comportament erràtic. No és com si sonessin les alarmes", ha dit Chris Ayres.

Crusius va obrir foc dissabte en uns grans magatzems Walmart a la ciutat fronterera d'El Paso. Les autoritats donen per fet que abans del tiroteig el jove va publicar un manifest a internet en què es feia ressò del discurs contra la immigració del president dels Estats Units, Donald Trump, i alertava d'una "invasió hispana a Texas". El Paso té més d'un 80% de població hispana i fa frontera amb la localitat mexicana Ciudad Juárez.

Crusius va ser detingut per les autoritats i està a la presó sense fiança a l'espera de judici. Els fiscals ja han anunciat que demanaran pena de mort per a l'acusat. Trump, que aquest dimecres va visitar El Paso, va assegurar que el manifest de Crusius està "ple d'odi racista" i va fer una crida a "condemnar el racisme, el fanatisme i el supremacisme blanc".

stats