Internacional 26/09/2012

Ahmadinejad denuncia a l'ONU les amenaces dels "sionistes incivilitzats"

Els Estats Units, el Canadà i Israel boicotegen el discurs del president iranià davant l'Assemblea General reunida a Nova York

Agències
1 min
Mahmud Ahmedinejad a l'Assemblea General de l'ONU. REUTERS

Nova YorkEl president iranià, Mahmud Ahmadinejad, ha pronunciat aquest dimecres el que està previst que sigui el seu últim discurs davant de l'Assemblea General de les Nacions Unides. I ho ha fet, sorprenentment, amb un to més suau que en les seves altres set intervencions a Nova York. Ahmadinejad ha denunciat que el seu país estava constantment amenaçat per l'acció militar de "sionistes incivilitzats" i ha esperonat la resta d'estats reunits a Nova York a crear un nou ordre mundial que no estigui dominat pels poders occidentals al servei del "diable".

"La situació d'abisme actual del món i els incidents amargs de la història són conseqüència sobretot d'una mala direcció del món i dels autoproclamats centres de poder que s'han venut al dimoni", ha dit Ahmadinejad.

El president iranià ha evitat mencionar el nom dels Estats Units en tot moment, després que dimarts el president nord-americà, Barack Obama, advertís Teheran que faria tot el possible per evitar que construís la bomba atòmica. Però igualment, Ahmadinejad, en tot moment, ha carregat contra aquest país. "Ens hem de creure que aquells que gasten centenars de milions de dòlars en campanyes electorals tenen el més mínim interès en la gent del món en els seus cors?", ha dit en clara referència a la carrera per a la Casa Blanca.

Tot i atacar els EUA, el president iranià no ha repetit les declaracions de dilluns als periodistes de Nova York, en què va dir que Israel no tenia arrels al Pròxim Orient i que seria "eliminat".

Tant els Estats Units com el Canadà i Israel han boicotejat el discurs d'Ahmadinejad tot marxant de la sala.

stats