Estats Units
Internacional 19/04/2013

Aina Martínez, des de Boston: “Jo dormia i un SMS ens ha alertat del tiroteig al campus"

Una estudiant catalana del Massachusetts Institute of Technology (MIT) ha viscut de prop els fets al campus de Cambridge, on ha començat l'acció policial contra els sospitosos de l'atemptat de Boston i ha mort un agent

Ara
2 min
Aina Martínez

BarcelonaOriginària d'Arenys de Munt, aquesta catalana de 19 anys estudia el segon grau de física i biologia a l'Institut Tecnològic de Massachusetts i ha viscut de prop els fets d'aquesta matinada en què ha mort un policia quan perseguien els sospitosos.

¿Quan t'has assabentat de tot el que estava succeint?

He anat a dormir al voltant de les 22 h (hora local) i quan eren prop de les 22.50 hem rebut un SMS i una trucada del servei d'emergència intern del MIT que ens alertava d'un tiroteig prop de l'edifici 32 i, per tant, ens indicaven que no sortíssim de les nostres habitacions i de l'edifici. He abaixat la finestra i m'he estirat al llit.

¿Has sentit els trets?

Malgrat que l'edifici on visc és a 300 metres de l'edifici 32, on ha succeït el tiroteig, no he sentit res perquè em trobava dormint. Dues companyes meves sí que han sentit el tiroteig.

¿Com heu seguit tot el que ha passat?

El servei d'emergència del MIT ens ha anat enviant correus electrònics durant tota la nit per informar-nos de la situació. Tots els companys de l'edifici ens hem reunit a una sala amb televisió per seguir els fets. Amb els nostres ordinadors i telèfons hem anat seguint els fets. Des de la finestra es veien vehicles policials i molts helicòpters amb potents focus pentinant la zona.

Dzhokhar Tsarnaev, un dels dos germans sospitosos, estudiava al teu campus. ¿Tu o algun company teu el coneixíeu?

Ni jo ni cap persona del meu entorn el coneixia. De grau hi ha prop de 5.000 estudiants i de postgrau més de 10.000, per tant, és molt difícil.

¿Quines instruccions heu de seguir a partir d'ara?

Tota la ciutat de Boston està sota confinament i el nostre campus també. De moment, no podem sortir de les habitacions ni de l'edifici. S'han cancel·lat les classes pels fets i pels dies de condol que s'han convocat.

stats