Internacional 16/02/2019

Ajornen una setmana les eleccions a Nigèria hores abans d'obrir els centres de votació

La Comissió Electoral vol garantir que les votacions siguin "lliures, justes i creïbles". La nova cita és dissabte que ve, 23 de febrer

Efe
1 min
Un home nigerià llegeix un diari a Port Harcourt en la portada del qual es pot llegir l'ajornament de les eleccions al país

AbujaLa eleccions generals de Nigèria fixades per a aquest dissabte s'han ajornat una setmana, fins al 23 de febrer, segons ha informat avui la Comissió Electoral Nacional Independent (CENI) quan faltaven cinc hores perquè obrissin els centres de votació.

"Després d'una acurada revisió de la implementació del pla logístic i operacional, i donada la determinació de celebrar eleccions lliures, justes i creïbles, la Comissió ha arribat a la conclusió que procedir amb les eleccions segons el programat no és possible", ha afirmat el president de la CENI, Mahmood Yakubu.

En conseqüència, la comissió ha reprogramat les eleccions presidencials i a l'Assemblea Nacional per al dissabte 23 de febrer, i les que renovaran el Consell de Governadors, les cambres estatals i el Consell del Territori de la Capital Federal –previstes en principi per al 2 de març–, per al 9 de març.

"Aquesta és una decisió difícil de prendre per a la Comissió, però necessària per al desenvolupament reeixit de les eleccions i la consolidació de la nostra democràcia", ha subratllat Yakubu als mitjans després d'una reunió d'emergència a la seu de l'organisme a Abuja.

La inesperada mesura ofereix "l'oportunitat de tallar desafiaments identificats per mantenir la qualitat dels nostres comicis", ha afegit el president, sense donar més detalls.

Més de 84 milions de nigerians estaven avui cridats a les urnes per celebrar les sisenes eleccions democràtiques del seu país, en què l'actual president, Muhammadu Buhari, buscava la reelecció tot i les dures crítiques als seus quatre anys de mandat.

stats