Internacional 25/12/2020

La nova soca de coronavirus detectada al Regne Unit arriba al Japó i al Líban

Els EUA exigiran un test negatiu als viatgers britànics a partir de dilluns

Ara
2 min
La Terminal 4 de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas

BarcelonaLa nova soca de coronavirus detectada al Regne Unit –que és un 70% més contagiosa, però no més greu, segons els experts– ja ha arribat al Japó i al Líban. El ministeri de Salut japonès ha informat aquest divendres de la detecció de la variant en cinc passatgers procedents del Regne Unit a qui se'ls va fer la prova a l'arribada a l'aeroport –el de Haneda i el de Kansai, a la prefectura d’Osaka– entre el 18 i el 21 de desembre. Els contagiats han sigut posats en aïllament i només un d'ells presentava símptomes. El país nipó ja va prohibir dijous l’arribada de ciutadans britànics, i aplicarà la mateixa restricció a partir de dissabte a Sud-àfrica per una segona mutació detectada que, segons l'OMS, és diferent de la de Londres.

El govern del Líban també ha fet públic aquest divendres un cas de la nova soca detectat en un vol de Londres a Beirut a principis de setmana. El ministre de salut pública del país, Hamad Hasan, ha fet una crida als passatgers que van compartir el vol amb la persona afectada i als seus familiars perquè estiguin alerta i segueixin les mesures de prevenció, i ha assegurat que les autoritats estan seguint el cas i els seus contactes de prop.

Aquestes mutacions han posat en guàrdia els governs d'arreu del món i cada dia són més els països que tanquen les fronteres amb el Regne Unit, un país que s'enfronta, a més de a la crisi sanitària, a una nova relació amb la Unió Europea. Espanya i altres països europeus, llatinoamericans, asiàtics i de l'Orient Mitjà ja han suspès vols procedents de les illes. Ara són els Estats Units els que se sumen a les restriccions i anuncien que exigiran a tots els viatgers del Regne Unit que entrin al país una PCR o un test d’antígens negatiu fets com a màxim 72 hores abans del vol a partir de dilluns. Aquesta mesura afecta pocs viatgers perquè al març Donald Trump ja va restringir l’entrada dels britànics i va reduir el trànsit aeri en un 90%.

stats