Internacional 25/09/2013

Al-Shabab assegura que han mort 137 ostatges durant l'assalt de Nairobi

La xifra contrasta amb les 61 víctimes que aporta el govern de Kènia. 60 persones més continuen desaparegudes

Efe
1 min

NairobiLa milícia islàmica Al-Shabab, vinculada a Al-Qaida, ha dit aquest dimecres que un total de 137 ostatges han perdut la vida durant l'assalt al centre comercial Westgate de Nairobi.

"Després de fracassar en l'intent de guanya-nos dins el centre comercial, el govern kenià ha utilitzat gasos químics per acabar amb el setge", ha dit Al-Shabab al seu compte de Twitter

Aquesta xifra contrasta amb la que ha ofert el govern de Kènia, de 61 civils i sis soldats, a més de cinc assaltants. El setge ha deixat 175 persones ferides i 60 més continuen desaparegudes.

Kenyatta ha assegurat que la principal prioritat serà "la retirada de la runa per facilitar la recuperació immediata dels cossos". Kènia compta amb la col·laboració d'experts forenses d'Israel, els Estats Units i el Regne Unit.

El pitjor atac al país des del 1998

En un discurs televisat al país, el president de Kènia, Uhuru Kenyatta, ha declarat que la fi del setge al centre comercial és la pitjor acció terrorista que ha viscut el país des de l'atac a l'ambaixada dels Estats Units el 1998 i en el qual van morir més de 200 persones.

El president de Kènia ha dit que encara queden cossos sepultats sota la runa, entre ells, els d'alguns assaltants, després que tres pisos del centre comercial s'ensorressin.

Aquest dimecres comença el primer dels tres dies de dol oficial per les víctimes de l'assalt al centre comercial Westgate.

stats