Internacional 26/01/2018

Aldarulls als supermercats francesos per aconseguir un pot de Nutella

Un descompte del 70% en el preu de la crema de cacau provoca escenes de caos i baralles

Ara
2 min
Aldarulls als supermercats francesos per aconsegui un pot de Nutella

BarcelonaAldarulls, corredisses i fins i tot baralles: tot plegat per un pot de Nutella. Alguns supermercats de França han viscut aquest divendres escenes caòtiques per un descompte del 70% als pots de la coneguda marca de crema de cacau.

Les aglomeracions i les presses per aconseguir un o diversos pots de Nutella a un preu tan bo (ha passat dels 4,5 euros habituals a 1,4 euros) han provocat fins i tot trucades a la policia per alguns enfrontaments violents, segons la BBC.

"Són com animals. A una dona li estiraven els cabells, una senyora gran ha acabat amb una caixa al cap i a una altra amb sang a la mà", denunciava una clienta als mitjans francesos.

Les escenes han tingut lloc a la cadena de supermercats Intermarché, on es feia el descompte. En algunes de les sucursals, els pots de Nutella es van esgotar en només 15 minuts, no sense haver deixat algun ferit entre els clients i fins i tot el personal del centre.

Escenes similars s'han repetit a diversos supermercats, i alguns mitjans ho descrivien com a "disturbis". La polèmica s'ha fet present a les xarxes socials, on han s'han publicat imatges dels esdeveniments i multitud de reaccions de sorpresa i mofa.

Les reaccions també han inclòs en molts dels casos alertes dels consumidors més conscienciats sobre els perjudicis d'aquest producte, que porta una quantitat molt alta de sucre refinat.

El fet que també porti oli de palma entre els seus ingredients havia fet que Nutella fos el blanc de polèmiques anteriors pel perjudici ecològic enorme que les plantacions de palma estan causant al sud-est asiàtic, amb una desforestació massiva. L'any 2015, la mateixa llavors ministra de Medi Ambient, Ségolène Royal, va demanar el boicot per aquest motiu.

Amb tot, uns 365 milions de quilograms de Nutella es consumeixen al dia a 160 països del món. Aquesta crema de cacau va ser creada el 1940 per la família Ferrero, de la regió de Piemont, a Itàlia.

stats