Internacional 23/10/2014

La nova proposta per reduir l'estrès a la feina: endur-se el gos a l'oficina

Diverses empreses alemanyes permeten als seus treballadors tenir el gos a la feina

Efe
2 min
Diverses empreses alemanyes permeten als seus treballadors tenir el gos a la feina / GETTY

BerlínCada vegada més treballadors alemanys es mostren a favor de la presència de gossos a l'oficina per reduir l'estrès, alhora que augmenta també la disposició entre els empresaris a acceptar aquests animals de companyia a la feina, en vista dels beneficis que aporten. Aquesta és la principal conclusió del primer estudi representatiu sobre el tema realitzat pel portal demoscòpic Statista.

Segons l'enquesta, encarregada per la xarxa social per a professionals Xing, el 53% dels empresaris no rebutja explícitament un animal domèstic a l'oficina, mentre el 28% dels empleats considera que les mascotes haurien d'estar permeses al lloc de treball. Més d'un terç dels 1.004 enquestats considera que els caps que permeten la presència de gossos a l'oficina són vistos de forma més positiva pels treballadors. Quatre de cada 10 empleats estan convençuts que tenir el gos al lloc de treball redueix l'estrès i té efectes relaxants.

Diverses empreses alemanyes ja permeten als seus treballadors tenir el gos a la feina. Segons els experts, la mesura no només té efectes beneficiosos sobre l'amo de l'animal, sinó també sobre la resta de companys, que s'animen a acaronar l'animal i contribueixen a generar un clima de relax. Diversos estudis científics han demostrat que un gos a la feina contribueix significativament a reduir els nivells d'estrès entre els empleats perquè afavoreix l'alliberament d'oxitocina, que redueix l'excessiva producció de les hormones de l'estrès, cortisol i insulina.

També la Federació Protectora d'Animals alemanya està convençuda que, en certes circumstàncies, un animal pot resultar beneficiós en una oficina. Per demostrar-ho, l'organització ha creat el 'Dia del col·lega gos', jornada en què les empreses participants en aquesta iniciativa, que se celebra anualment, permeten que els seus empleats portin les seves mascotes a la feina. En l'edició d'enguany, que va tenir lloc el 26 de juny, hi van participar més de mil empreses de diferents sectors, des de bufets d'advocats fins a llibreries, passant per concessionaris de cotxes, agències de viatges i residències d'ancians.

stats