Internacional 30/11/2018

Merkel arriba a la cimera del G-20 després d'un aterratge forçós per una avaria

Les autoritats alemanyes descarten que fos un sabotatge

Ara
1 min
Un avió a l'aeroport de Cologne-Bonn on la cancellera Angela Merkel va fer un aterratge d'emergència.

BarcelonaL'avió que transportava la cancellera alemanya, Angela Merkel, cap a la cimera del G-20 a Buenos Aires va haver de fer ahir, dijous, un aterratge d'emergència a causa d'un "mal funcionament greu" dels seus sistemes de comunicació. Les autoritats alemanyes han descartat el sabotatge i han assegurat que en cap moment va perillar la vida dels passatgers.

Segons 'Der Spiegel', van fallar tots els sistemes de comunicació de l'avió Airbus A340 del govern alemany en què viatjava Merkel, i la tripulació va haver d'aterrar d'emergència a l'aeroport de Cologne-Bonn utilitzant només un telèfon per satèl·lit que tenien a bord.

L'incident va tenir lloc dijous al vespre, quan la consellera es dirigia cap a la cimera del G-20 que arrenca avui a Buenos Aires. Ella i el ministre de Finances, Olaf Scholz, havien de reprendre avui mateix el seu camí cap a la cimera, on arribaran quan ja hagin començat les discussions.

El diari 'Rheinische Post', citant fonts de seguretat, diu que el govern està investigant si l'accident de l'avió de Merkel té alguna causa criminal, tot i que van afegir que sempre s'estudien totes les hipòtesis davant d'incidents com aquest.

stats