Internacional 23/11/2014

Alerta per la situació humanitària de quatre milions de nens al Sudan

Unicef adverteix que el 15% dels menors estan desnodrits

Efe
1 min
Dues dones amb els seus fills esperen per treure aigua d'un pou al Sudan. MOHAMED NURELDIN ABDALLAH / REUTERS

KhartumAlmenys quatre milions de nens sudanesos afronten condicions humanitàries molt difícils, segons un informe presentat avui a Khartum pel Fons de Nacions Unides per a la Infància (Unicef).

El document, que publica aquesta organització cada dos anys i va ser exposat avui davant del govern sudanès, assenyala que quatre milions de nens sudanesos que viuen en 76 comarques del Sudan necessiten més atenció, sobretot anivell alimentari.

El representant d'Unicef a Khartum, GeertCappelaere, ha expressat el seu malestar davant aquesta situació en una reunió amb responsables sudanesos, destinada a revisar els resultats del programa de cooperació conjunt.

Així mateix Cappelaere ha criticat l'actuació del ministeri de Sanitat sudanès i ha afegit que el pla del seu organisme per al futur se centrarà en l'ensenyament, l'alimentació, la salut i els programes que tenen impacte sobre els infants més desfavorits. Ha explicat que el percentatge de desnutrició entre els nens al Sudan va superar el 15%.

A més, ha demanat que se solucioni el conflicte de Darfur, que al seu judici contribueix al deteriorament de la situació de la infància en aquesta regió.

El passat mes de març, Unicef va informar que almenys tres milions de nens sudanesos no tenen accés a l'ensenyament fonamental i va demanar a l'executiu acordar "una importància màxima" a aquest assumpte, sobretot en els estats afectats pels conflictes, com Kordofan del Sud, el Nil Blau i la regió de Darfur.

Des del 2003, Darfur és escenari d'un conflicte entre moviments rebels i l'exèrcit sudanès, que ha causat més de 300.000 morts i ha obligat a 2,7 milions de persones a abandonar les seves comunitats d'origen, segons dades de les Nacions Unides.

stats