Internacional 13/12/2014

18 morts i 90 desapareguts en una allau a l'illa indonèsia de Java

Els equips de rescat es troben a la ciutat de Jemblung, a la part central de l'illa, a la recerca de possibles supervivents sepultats pel fang i la runa

Ara / Agències
1 min
El mal temps i les condicions del terreny dificulten les tasques de rescat / EFE

BangkokAlmenys 18 persones han mort i prop d'un centenar continuen desaparegudes després que un corriment de terres sorprengués la nit passada els habitants d'una pedania a l'illa indonèsia de Java, segons informen avui les autoritats locals. Els equips de rescat es troben a la ciutat de Jemblung, a la part central de l'illa, a la recerca de possibles supervivents que estan enterrats entre el fang i la runa, assenyala l'Agència Nacional per Desastres en un comunicat.

Fins ara 19 persones han sigut trobades mortes i encara se'n busquen un centenar de desaparegudes. Les autoritats no descarten que alguns dels desapareguts siguin entre les més de 400 persones que s'han allotjat en els camps de damnificats. Almenys 105 cases han quedat sepultades.

"Les condicions sobre el terreny són dures i necessitem maquinària pesant per netejar les carreteres que estan cobertes per l'allau", ha apuntat el portaveu de l'agència indonèsia, Sutopo Purwo. Les autoritats han indicat que l'esllavissada l'ha provocat les intenses pluges dels últims dies a la regió.

Mig país en risc

Cada any moren centenars de persones a causa d'aquest tipus d'accidents, que són més habituals durant l'estació plujosa a Indonèsia, entre els mesos de novembre i març. L'Agència Nacional per Desastres estima que prop de la meitat dels 250 milions d'habitants que hi ha al país resideixen en àrees amb risc d'allau.

stats