Internacional 13/02/2019

Almenys 20 morts en un atemptat contra els Guardians de la Revolució de l'Iran

L'atac té lloc dos dies després de la commemoració del 40è aniversari de la revolució de Khomeini

Agències
2 min
Lloc on ha tingut lloc l'atemptat suïcida contra un autobús de la Guàrdia Revolucionària.

TeheranAlmenys 20 persones han mort i 20 més han resultat ferides aquest dimecres en un atemptat suïcida contra un autobús en què viatjaven membres dels Guardians de la Revolució de l'Iran, el cos d'elit de les forces armades iranianes. L'atac ha tingut lloc dos dies després que el país persa hagi commemorat precisament el 40è aniversari del triomf de la revolució de l’aiatol·là Khomeini.

L'atemptat ha tingut lloc al sud-est del país, a la zona de Chanali, situada a les regions del Sistan i el Balutxistan, segona ha informat l'agència estatal IRNA. Els efectius del Guardians de la Revolució que han estat el blanc de l'atac anaven a fer el relleu nocturn a altres efectius desplegats en aquesta zona.

El grup Jaix al-Adl, que opera al sud-est de l'Iran, ha reivindicat l'atac, segons ha informat l'agència Reuters. Les regions del Sistan i el Balutxistan, que fan frontera amb el Pakistan, han sigut l'escenari de diversos atemptats recents duts a terme per extremistes sunnites.

De fet, el 2 de febrer un membre del Guardians de la Revolució va morir i cinc van resultar ferits en un atemptat en una base de la ciutat de Nik Shahr. Així mateix, al desembre dos guardians de la Revolució més van perdre la vida i quatre van resultar ferits a l'explotar un cotxe bomba contra una seu de la policia a la ciutat portuària de Chabahar.

Els Guardians de la Revolució també van patir un brutal atemptat al setembre. En aquella ocasió fins a 24 agents van morir i 60 més van resultar ferits durant una desfilada militar a la ciutat d'Ahvaz, a l'oest de l'Iran. El grup terrorista Estat Islàmic va reivindicar l'atac, i també el del juny del 2017 a Teheran, en el qual van morir 17 persones. Després d'aquells dos atemptats, els Guardians de la Revolució van bombardejar amb míssils les bases de l'Estat Islàmic a Síria.

stats