Internacional 16/11/2019

Almenys 9 morts i 115 ferits en enfrontaments entre seguidors d'Evo Morales i forces de seguretat

El govern interí fa tornar a Cuba més de 700 metges cubans que treballaven a Bolívia

Ara
1 min
Cobert amb la bandera de Bolívia i la bandera indígena, el cos d'un dels seguidors d'Evo Morales mort en enfrontaments amb les forces de l'ordre a Cochabamba.

BarcelonaFins a nou persones han mort des de divendres en els enfrontaments registrats a la província de Cochabamba, feu polític d’Evo Morales, entre les forces de l’ordre i els seguidors de l’expresident, alçats en protesta contra el que consideren un “cop d’estat” de l’oposició liderada per l’autoproclamada presidenta, Jeanine Áñez.

El govern interí mateix, de fet, s'ha compromès aquest dissabte a investigar exhaustivament els fets de Cochabamba i ha dit que "al darrere hi ha una ment macabra". "Si tenim morts, per què els hem d'amagar? Tenim informació que tres dels morts tenen trets a la nuca. Aquí hi ha una ment macabra al darrere", ha dit el ministre interí Arturo Murillo.

Les protestes desfermades a tot el país des de les eleccions del 20 d’octubre han deixat un total de 22 morts i més de 500 ferits. Només a Cochabamba hi ha hagut 9 morts i 115 ferits entre ahir divendres i avui dissabte.

A Cochabamba, cultivadors de coca de la regió afins a Evo Morales mantenen violents enfrontaments des de divendres amb l'exèrcit i la policia pel seu intent d'entrar a la ciutat de Cochabamba, on es lliura també una batalla oberta. Els manifestants utilitzen càrregues de dinamita, mentre que la policia i les forces armades intenten dispersar-los amb gasos lacrimògens, segons Efe.

stats