Internacional 10/01/2016

Almenys quatre morts en l'atac a un hospital de Metges Sense Fronteres al Iemen

El bombardeig s'ha atribuït a la coalició internacional liderada per l'Aràbia Saudita. És el tercer incident en tres mesos contra centres sanitaris d'aquesta ONG

Efe
2 min
Imatge d'arxiu d'un bombardeig de la coalició liderada per l'Aràbia Saudita al Iemen. REUTERS

Sanà / El CaireAlmenys quatre persones han mort aquest diumenge i 10 més han quedat ferides quan un projectil ha explotat en un centre mèdic gestionat per Metges Sense Fronteres (MSF) al nord del Iemen, segons han informat l'ONG i fonts locals.

Segons MSF, el centre afectat és al districte de Razeh, a la província de Saada, fronterera amb l'Aràbia Saudita i el principal feu dels rebels hutis.

L'ONG ha denunciat que és el tercer "incident greu" dels últims tres mesos, mentre els seus equips sobre el terreny lluiten diàriament per garantir el respecte dels centre mèdics.

Tot i que no s'ha precisat l'autoria de l'atac, en els últims mesos diverses instal·lacions de MSF han estat blanc dels bombardejos de la coalició àrab, liderada per l'Aràbia Saudita, contra els insurgents.

Una font del moviment rebel huti a Saada ha assegurat a EFE que l'aviació de la coalició ha dut a terme l'atac i ha provocat la destrucció total de l'hospital.

El passat 3 de desembre, la coalició militar va bombardejar un hospital de campanya de MSF a la ciutat meridional de Taiz, on nou persones van resultar ferides, dues d'elles treballadors de l'ONG.

MSF va explicar llavors que va evacuar les instal·lacions mèdiques després que forces de la coalició comencessin a bombardejar una zona situada a dos quilòmetres de distància, i que va informar a l'aliança sobre la seva localització.

El mes d'octubre, un altre hospital recolzat per MSF va quedar completament destruït després de ser bombardejat al districte de Haydán, en Saada.

L'Aràbia Saudita va negar llavors que la coalició que lidera al Iemen bombardegés l'hospital i va criticar a l'ONU per haver-li atribuït l'atac.

MSF treballa en vuit províncies iemenites: Sanà, Saada, Aden, Taiz, Amram, Al Dalea, Ib i Haya.

stats