Internacional 09/06/2015

Almenys 100.000 immigrants han creuat el Mediterrani, segons l'ONU

La gran majoria dels immigrants han arribat a Itàlia i Grècia, segons informa l'Organització Mundial de les Migracions que depèn de l'ONU

Efe/reuters
1 min

GinebraUns 100.000 immigrants han creuat aquest any el Mediterrani per arribar a les costes europees, segons les xifres fetes públiques aquest dimarts per la OIM. La gran majoria dels immigrants han arribat a Itàlia, concretament 54.660, i provenen d'Eritrea, Somàlia, Nigèria, Síria i Gàmbia. A més, 46.150 persones han desembarcat a les costes de Grècia provinents de Turquia.

Precisament aquest cap de setmana han arribat 7.000 immigrants a Itàlia, després de ser rescatats per vaixells de diverses nacionalitats. Entre d'altres, l'embarcació de guerra britànica Bulwuark ha rescatat més de 1.000 immigrants entre els quals hi havia 10 dones embarassades.

Aquesta allau de persones que intenten creuar el Mediterrani cap a les costes europees ha fet incrementar l'acció internacional en aigües mediterrànies. Des de Roma, els guardacostes italians coordinen esforços amb efectius navals suecs, espanyols i britànics.

El debat sobre les quotes

Al mateix temps, continua el debat sobre a on s'han de quedar els immigrants rescatats. En relació a aquests fets, el primer ministre italià Matteo Renzi ha declarat a la trobada del G-7 a Kruen, Alemanya, que "és impensable continuar portant tots els immigrants a Itàlia" i que en tot cas "hi ha un problema real d'immigració. Per fer-li front necessitem força i coratge per fer-nos escoltar a Europa".

Els ministres d'interior europeus s'han compromès pel pròxim 16 de juny a discutir sobre el repartiment de 40.000 immigrants actualment en territori grec i italià cap a altres territoris membres de la comunitat europea.

stats