Internacional 31/01/2016

Almenys 65 morts en un atemptat al nord de Nigèria que s'atribueix a Boko Haram

Les autoritats acusen la milícia islamista d'una massacre en un poblat prop de Maiduguri

Agències
1 min
Soldats nigerians desmantellen un campament del grup terrorista Boko Haram. EFE

MaiduguriAlmenys 65 persones han mort en l'últim atac, perpetrat presumptament per Boko Haram, a Nigèria. Dissabte, milicians del grup islamista van obrir foc contra els veïns, van incendiar habitatges i diversos suïcides van detonar explosius enmig de la multitud, segons les forces de seguretat i fonts mèdiques. El portaveu de l'exèrcit nigerià, el coronel Mustafà Ankas, ha explicat que l'atac es va produir a la comunitat de Dalori, a uns cinc kilòmetres a l'est de Maiduguri, la capital de l'estat de Borno, al nord-est del país.

Es tracta del tercer atac aquesta setmana a la zona i el més mortal, després que el grup hagi perdut alguns territoris. Segons el portaveu militar, els insurgents van entrar a la població en dos cotxes i motocicletes disparant contra la gent. "Mentre la gent corria per salvar la vida tres dones suïcides es van colar entre la multitud i es van immolar". Els cossos de les víctimes estaven tan calcinats que va ser difícil recuperar-los, van informar els equips d'emergència.

L'estat de Borno és el centre d'operacions de Boko Haram des de fa set anys. Uns dos milions de persones n'han fugit a causa del conflicte, que ha deixat milers de morts i una destrucció total. La majoria dels desplaçats s'han refugiat a Maiduguri, que ha multiplicat per dos la seva població en els últims anys, fins a 4 milions de persones.

stats