Internacional 20/03/2017

Almenys 47 morts en combats a la rodalia de Damasc

Entre les víctimes hi ha tant efectius de les forces governamentals com combatents islàmics

Efe
1 min
Atacs al districte de Jobar, a l'est de la capital siriana

El CaireEls combats de les últimes 24 hores a la rodalia de la capital siriana, Damasc, han deixat 47 morts fins ara, segons ha publicat l'Observatori Sirià de Drets Humans. Hi ha hagut diversos atacs, entre els quals, deu bombardejos aeris i alguns trets d'artilleria. I les víctimes s'han produït en tots dos bàndols: almenys 26 són membres de les forces governamentals, lleials al president sirià Baixar al-Assad, mentre que 21 serien de la part opositora.

L'Organisme d'Alliberació de Llevant, que es tracta de l'aliança armada de l'exfilial siriana d'Al-Qaida, ha anunciat el començament d'una nova ofensiva al barri de Yobar, al nord-est de Damasc. Tot i així, els efectius governamentals ja han llançat, com a resposta, una contraofensiva a les àrees on van avançar-se els seus adversaris, com l'estació i la zona industrial de la capital siriana.

En aquests combats, però, participen també altres faccions, com el Moviment Islàmic dels Lliures de Sham i la Legió de la Misericòrdia. I unitats castrenses, segons han fet saber fonts militars a l'agència de notícies oficial SANA, han aconseguit recuperar el control de tots els punts en què s'havien infiltrat l'exfilial d'Al Qaeda i els seus aliats, al voltant de la zona d'Al-Muamel, al nord de Yobar.

stats