Internacional 26/01/2013

Almenys 54 morts en un motí en una presó veneçolana

Els incidents, que han deixat també uns 80 ferits, hn esclatat durant una inspecció feta per les autoritats per requisar les armes als reclusos

Efe
1 min

CaracasAlmenys 54 persones han mort i unes 80 han quedat ferides en un motí a la presó veneçolana d'Uribana, a l'oest del país, després d'una inspecció feta per les autoritats per requisar armes entre els interns, segons ha informat a Efe el director de l'Hospital Central de Barquisimeto, Ruy Medina, encarregat d'atendre l'emergència.

"La informació que tenim és que hi ha hagut 54 morts", ha dit el metge, que ha concretat que 12 víctimes han mort ja a l'hospital. Una trentena continuen ingressats amb ferides de diversa consideració.

A partir de les 11.00 hora local (15.30 GMT) funcionaris de la Guàrdia Nacional Bolivariana (GNB-policia militaritzada) van començar a traslladar al centre mèdic al voltant de noranta reus ferits de la presó d'Uribana "amb múltiples ferides de bala".

La GNB, segons Medina, va explicar que hi havia hagut un enfrontament entre agents del cos policial i els reclusos, després que les autoritats comencessin una operació per requisar les armes que poguessin tenir els presos.

La ministra del Servei Penitenciari, Iris Varela, ha confirmat el motí, tot i que no ha avançat xifres de víctimes a l'espera de recuperar "el control absolut de les instal·lacions". Ha culpat alguns mitjans locals i xarxes socials d'haver anunciat la requisa d'armes abans que s'hagués fet, de manera que es va alimentar el motí.

stats