Internacional 15/08/2015

Almenys 40 morts en un naufragi davant la costa de Líbia

La marina militar italiana assegura que s'ha pogut rescatar 319 immigrants de diverses nacionalitats, entre els que hi ha 45 dones i 3 menors, i no descarta més víctimes mortals

Efe
1 min

RomaAlmenys 40 immigrants han mort després que l'embarcació en què navegaven cap a Itàlia naufragués davant de les costes de Líbia, segons ha confirmat avui la marina militar italiana. "#UltimOra #SAR En curs les activitats [de rescat] en una barca per part de la nau Cigala Fulgosi #MarinaMilitare. Salvats nombrosos immigrants. Almenys 40 morts", ha confirmat la marina en un missatge al seu compte de Twitter.

Almenys 40 persones moren en un naufragi davant de Líbia

Massimo Tozzi, comandant de la nau Cigala Fulgosi, unitat responsable d'aquest rescat, ha confirmat que s'han salvat a "319 persones de diverses nacionalitats, entre elles 45 dones i 3 menors". A més, ha apuntat que "encara s'està procedint al recompte de víctimes mortals", que ha xifrat en "40 morts", i que la marina continua pentinant la zona a la recerca de possibles desapareguts.

Segons les sospites de la Marina Militar, aquestes persones haurien mort "per asfíxia". Tozzi ha relatat que els supervivents es troben actualment a bord de la nau de la marina italiana, a l'espera de ser traslladats a ports del país, i que han estat sotmesos a reconeixement mèdic.

Per la seva banda, el ministre de l'Interior, Angelino Alfano, ha reiterat la seva crida a la comunitat internacional i ha dit que "la crisi a Líbia és un volcà actiu que es troba no enfront d'Itàlia, sinó a Europa". "El problema de la immigració afecta la comunitat internacional", ha assenyalat Alfano en una roda de premsa, alhora que ha asseverat que "després de Gaddafi, Itàlia ha pagat i molt".

Més 200 immigrants rescatats a l'illa grega de Kos

almenys 212 persones han estat rescatades per la guàrdia costanera grega a l'illa de Kosdetinguts perquè no tenien documentació legal

stats