Internacional 30/05/2019

Almenys 7 turistes sud-coreans morts i 19 de desapareguts en un naufragi a Budapest

Dues embarcacions d'oci han topat en una ruta pel Danubi

Ara
1 min
Un vaixell de rescat al Danubi

BarcelonaAlmenys set persones han mort i 19 han desaparegut a Budapest quan anaven a bord d'un vaixell turístic al Danubi, davant del Parlament hongarès. Un total de 33 sud-coreans i dos tripulants hongaresos anaven a bord del creuer 'Hableány', que ha topat amb una altra embarcació turística, ha bolcat i s'ha enfonsat enmig d'una tempesta i ha sigut arrossegat pel fort corrent. Set persones han sigut rescatades amb vida. Entre els desapareguts hi ha un nen de sis anys.

El president sud-coreà, Moon Jae-in, ha enviat un equip de rescat d'emergència. Les autoritats hongareses han desplegat vaixells, bussos, focus i un equip de radar per recórrer el riu diversos quilòmetres aigües avall del lloc de l'accident. Ja s'ha localitzat la quilla de l'embarcació enfonsada. El trànsit de vaixells s'ha aturat.

La pluja i el corrent del Danubi han dificultat extremadament les tasques de rescat, segons ha explicat un dels bussos a la televisió estatal, amb temperatures de l'aigua d'entre 10 i 12 graus. Segons ha informat l'empresa propietària, el vaixell estava en servei des del 2003. Segons els registres oficials es tracta d'una embarcació construïda a l'URSS el 1949, a la qual es va incorporar un motor hongarès als anys 80.

stats