Internacional 06/05/2019

Alto el foc entre Israel i Hamàs a Gaza, segons Al-Jazira

No hi ha bombardejos des de la mitjanit. L'acord inclouria un alleujament del bloqueig a la franja

Ara
1 min
Edifici destruït per un bombardeig de l'aviació israeliana a Gaza.

BarcelonaLes autoritats de la franja de Gaza i Israel haurien arribat a un acord d'alto el foc després de l'escalada d'aquest cap de setmana, que ha deixat 19 palestins (entre els quals, dues embarassades i una nena de 14 mesos) i quatre israelians morts, informa Al-Jazira. L'acord s'ha assolit aquesta mitjanit i des d'aleshores no hi ha hagut més bombardejos de l'aviació israeliana.

Segons la cadena qatariana, els responsables palestins han explicat que la mediació d'Egipte i Qatar ha facilitat l'acord. No hi ha hagut confirmació oficial d'Israel, que sempre afirma no mantenir negociacions amb Hamàs. L'exèrcit israelià ha retirat les restriccions imposades a la rodalia de Gaza per evitar víctimes pel llançament de coets i ha demanat als residents que tornin a les activitats normals. També s'ha restablert el transport públic.

Al-Jazira cita fonts anònimes de la Jihad Islàmica que asseguren que l'acord inclou un compromís del govern de Benjamin Netanyahu d'alleujar el bloqueig que destrossa l'economia i la vida dels habitants de la franja. Entre altres mesures es permetria als pescadors treballar més enllà de les 12 milles nàutiques de la costa.

stats