Internacional 17/12/2014

Amenaces als cines que passin la pel·lícula sobre Kim Jong-un

Corea del Nord nega estar al darrere de la campanya

Efe
2 min

Los ÁngelesTot i que les polèmiques sempre afavoreixen les estrenes de les pel·lícules, aquest cop Sony viu un malson. La companyia nord-americana deixarà que els propietaris de les sales de cinema decideixin si volen o no projectar 'The Interview' (L'entrevista), una paròdia sobre el líder nord-coreà, Kim Jong-un, que ha aixecat molt més que polseguera, des què es va estrenar el dia 11.

Un grup de pirates informàtics que es fan dir Guardians of Peace (Guardians de la pau) ha advertit que farà sentir el terror als cinemes que ofereixin el film i el públic que busqui passar-ho bé amb l'argument contra el nord-coreà quedarà maleït . És més, han comparat el seu pla amb els atemptats de l'11 de setembre de 2001 assegurant que el "món s'omplirà de por".

"Si casa teva és a prop, serà millor que marxis", diu el missatge.

Davant la inquietud generada per la missiva, Sony ha optat per permetre que cada cinema prengui la seva decisió, i algunes cadenes nord-americanes ja han avisat que no tenen intenció de programar la cinta a no ser que disposin de mesures de seguretat extres.

Dins de l'estudi, la notícia s'ha sumat al desconcert i la indignació dels seus més de 3.000 treballadors les dades personals, inclosa informació fiscal i sanitària, van ser robats durant l'atac informàtic que va sortir a la llum el passat 24 de novembre.

La fugida de dades afectar també a extreballadors de Sony, dos dels quals van presentar dilluns una demanda contra l'estudi per no protegir la seva informació privada.

Després de conèixer-se la missiva dels "hackers", la direcció de l'estudi va emetre un comunicat intern al qual ha tingut accés Efe en què es demana als empleats que estiguin "vigilants" i notifiquin qualsevol informació que considerin rellevant a aquest respecte a l'FBI.

"Som conscients de l'última amenaça i estem treballant juntament amb l'FBI i altres agències de l'ordre públic", es llegeix en el correu electrònic de Sony.

Es desconeix encara la identitat dels autors del ciberatac, si bé se'ls vincula amb Corea del Nord, el líder, Kim Jong-un, és objecte de mofa en el film "The Interview", que explica en to de comèdia un complot per assassinar.

El règim nord-coreà ha negat relació amb l'atac a Sony, tot i que considera la pel·lícula, que s'estrena a EUA aquest 25 de desembre, un acte de guerra.

stats