Itàlia
Internacional 12/03/2012

Anonymous bloqueja la web del Vaticà per segona vegada

El grup que actua a la xarxa denuncia l'ús de repetidors radiofònics de la Santa Seu amb una potència que podria causar malalties a la població

Efe
1 min
El papa Benet XVI saluda durant la pregària de diumenge des del Vaticà / EFE

Ciutat del VaticàLa pàgina web del Vaticà està bloquejada per segona vegada en cinc dies. El grup Anonymous, que actua a la xarxa, ha reivindicat l'atac informàtic i ha assenyalat, dirigint-se al Vaticà, que els seus sistemes són menys segurs del que els agradaria creure. A més, el grup anònim ha assenyalat amb sarcasme que espera amb "ànsia" que la Santa Seu el condemni públicament en una plaça pública.

Anonymous acusa el Vaticà d'utilitzar "repetidors amb una potència que supera els límits legals" per fer que Ràdio Vaticà arribi a tot el món. Segons el grup, això comporta exposar la població que viu a prop dels repetidors "a ones electromagnètiques d'una intensitat molt elevada, que poden causar greus malalties com la leucèmia i altres tipus de càncer".

El mateix grup anònim va mantenir bloquejada la web del Vaticà dimecres durant quasi tot el dia. Segons un comunicat, ho van fer "en resposta a les doctrines, a les litúrgies i als preceptes absurds que l'Església Apostòlica Romana propaga i difon a tot el món amb ànim de lucre".

Anonymous va acusar la Santa Seu de ser "responsable de l'esclavitud de pobles sencers" utilitzant com a pretext la difusió de l'evangeli, així com d'haver ajudat criminals nazis, de cobrir els clergues pederastes i de refusar "objectes de progrés" com els preservatius.

stats