Internacional 08/11/2018

Uns 400 búfals apareixen ofegats a la frontera entre Namíbia i Botswana

Ara s'estan retirant els cossos dels animals morts, que es donaran a les comunitats properes perquè els aprofitin

Efe
1 min
Búfals en una imatge d'arxiu

JohannesburgUns 400 búfals han aparegut ofegats al riu Chobe, a la frontera entre Namíbia i Botswana, segons han informat aquest dijous els mitjans locals. Els han descobert els veïns de les localitats properes, molt sorpresos pel que ha passat.

La principal hipòtesi de l'ofegament massiu és que els animals van acabar a l'aigua en l'intent de fugir d'un grup de depredadors. Els fets probablement van passar dimarts, i ara les autoritats estan retirant els cossos dels animals, que es repartiran entre les comunitats properes perquè els aprofitin.

"No van poder tornar a la riba del riu i es van acabar ofegant. És un incident lamentable, hem perdut molta vida salvatge de cop. És la nostra herència", ha assenyalat Romeo Mayunda, portaveu del ministeri de Medi Ambient namibi, al diari 'The Namibian'.

El riu Chobe és un dels principals afluents del Zambezi, té una longitud d'uns 1.500 quilòmetres i discorre entre Angola, Namíbia, Botswana, Zàmbia i Zimbàbue. És una zona de gran riquesa natural i dona nom al Parc Nacional de Chobe, on viuen grans poblacions de girafes, elefants i búfals africans, entre altres espècies.

Encara que és freqüent veure animals morts al riu, aquest ofegament ha sigut excepcionalment massiu.

stats