Internacional 05/03/2015

Un home apunyala l'ambaixador nord-americà en un acte sobre la reunificació de les dues Corees

El diplomàtic ha rebut ferides lleus i l'agressor ha reivindicat un "atac terrorista"

Reuters
1 min
L'ambaixador ha patit un tall a la cara que ha requerit 80 punts de sutura. MUNHWA ILBO / REUTERS

SeülL'ambaixador nord-americà a Corea del Sud, Mark Lippert, ha patit avui l'atac d'un nacionalista coreà que li ha clavat un ganivet a la cara durant la celebració d'un fòrum a Seül en què es debatia la hipotètica reunificació de les dues Corees. El diplomàtic ha hagut de sotmetre's a una petita intervenció, però es troba bé.

Lippert, de 42 anys, s'ha vist sorprès per un home identificat com Kim Ki-jong, de 55 anys, que el 2010 ja havia atacat l'ambaixador del Japó llançant-li un objecte. Tot i que va ser condemnat, la sentència va quedar suspesa, segons fonts oficials.

L'agressor vestia amb roba tradicional coreana i duia un simple ganivet de tallar fruita. Durant l'atac, l'home ha cridat a favor de la reunificació de les dues Corees i ha rebutjat els "exercicis de guerra", en referència als entrenaments anuals conjunts entre militars dels Estats Units i Corea del Sud que han començat aquesta setmana. "He portat a terme un acte de terrorisme", ha reivindicat Kim, que segons la policia ha actuat sol.

L'agència de notícies sud-coreana Yonhap ha informat que Kim forma part d'un grup pro unificació que el 1985 va esquinçar i cremar una bandera dels Estats Units a l'ambaixada de Seül. Fa tot just una setmana, va participar en una manifestació contra el Japó per la disputa de l'arxipèlag conegut com a Dokdo en coreà i Takeshima en japonès.

stats