INTERNACIONAL
Internacional 08/07/2020

L'Associació Brasilera de la Premsa demandarà Bolsonaro per haver-los posat en risc de contagi

El president brasiler va anunciar que tenia covid-19 traient-se la mascareta davant dels periodistes

Ara
2 min
L'Associació Brasilera de Premsa demandarà Bolsonaro per haver-los posat en risc de contagi

BarcelonaL'Associació Brasilera de la Premsa (ABI) ha anunciat que presentarà una demanda davant el Tribunal Suprem del Brasil contra el president del país, Jair Bolsonaro, a qui acusa de "posar en perill" la vida dels periodistes presents quan el líder ultradretà va anunciar aquest dimarts que havia donat positiu per coronavirus, malaltia que s'acarnissa amb el Brasil i que ell, negacionista, havia batejat com a gripezinha en un to burleta.

En la seva compareixença davant la premsa, Bolsonaro es va treure la mascareta tot just després d'anunciar que estava contagiat. Gairebé al final de la seva intervenció, Bolsonaro va fer uns passos cap endarrere per allunyar-se uns metres dels periodistes i es va treure la mascareta a fi de pronunciar unes últimes paraules.

Per a l'ABI, l'actitud del president va infringir l'article 131 del codi penal brasiler que castiga "la finalitat de transmetre a uns altres una malaltia greu de la qual s'està infectat" o "un acte capaç de produir el contagi", sota pena d'un a quatre anys de presó i multa. L'associació considera que el governant també va violar l'article 132 a l'exposar "la vida o la salut d'uns altres a un perill directe i imminent".

"Malgrat saber que estava infectat amb covid-19, el president Jair Bolsonaro continua actuant de manera criminal i posant en risc la vida d'altres persones", assenyala el president de l'ABI, Paulo Jerónimo de Sousa, en un comunicat. De Sousa també critica que el mandatari "va trencar l'aïllament recomanat pels metges" i "va rebre periodistes de mitjans de comunicació que considera afins" a les seves polítiques per "informar-los personalment" que està infectat amb el patogen.

"No és possible que el país assisteixi sense reacció a successius comportaments que van més enllà de la irresponsabilitat i configuren clars delictes contra la salut pública", conclou De Sousa.

stats