Un atac de l'EI converteix una planta de gas de Bagdad en una bola de foc

Almenys 14 morts i una vintena de ferits en un espectacular atemptat que demostra la capacitat operativa de la milícia

Daeix [acrònim àrab d' Estat Islàmic] ha reivindicat l'atemptat suïcida d'aquest diumenge en la planta de gas de Taji, prop de Bagdad, que ha deixat 14 morts i una vintena de ferits, segons fonts oficials. Han explotat tres cotxes bomba i s'han immolat sis homes amb cinturons explosius davant dels tancs abans que les forces de seguretat hagin pogut recuperar el control de la planta.

És l'últim episodi de l 'onada de violència que la milícia d'Abu Bakr al-Baghdadi està protagonitzant a la capital iraquiana. A la zona s'ha vist una gran bola de foc, que alguns conductors han enregistrat des de l'autopista. Entre les víctimes hi ha treballadors de la planta i almenys cinc membres de les forces de seguretat.

Tot i els retrocessos que els combatents de Daeix han patit en els últims mesos tant a Síria com a l'Iraq, l'atac a les instal·lacions de gas és una demostració de capacitat operativa.

En les últimes setmanes s'han intensificat els atemptats jihadistes a l'Iraq:

L'Iraq continua immers en una forta crisi política que impedeix formar un nou govern de consens entre les fractures ètniques del règim de la postocupació nord-americana.