Internacional 21/06/2020

Un apunyalament múltiple deixa tres morts a la ciutat anglesa de Reading

Tot i descartar-ho inicialment, la policia anglesa declara que l'atac tenia motivacions terroristes

Quim Aranda
2 min
Una ambulància, aquesta tarda a Reading, en el moment d'atendre les víctimes

LondresAlmenys tres persones mortes i tres més de ferides és el balanç d'un apunyalament múltiple que va tenir lloc cap a les 19.00 hores del vespre d'aquest dissabte al parc Forbury, al centre de la ciutat anglesa de Reading, a 90 quilòmetres a l'oest de Londres.

Tot i que inicialment la policia de la regió de Thames Valley, on hi ha la localitat, va considerar que els fets eren sospitosos de ser un "incident terrorista", segons va informar l'agència Press Association, citant fonts dels serveis de la seguretat interior del Regne Unit, aquest diumenge al matí n'han descartat la possibilitat. No obstant això, malgrat la confusió inicial sobre les raons de l'atac, les autoritats policials han tornat a corregir la seva pròpia declaració poques hores més tard i finalment han conclòs que sí que es tracta d'un atemptat terrorista, tal com han informat a través de Twitter.

Un home de 25 anys va ser detingut a prop del llocs del fets. Les mateixes fonts a què va tenir accés Press Association, ratificades també per la BBC, asseguraven que tindria nacionalitat líbia. A més, el diari Sunday Times assegura aquest diumenge que l'arrestat tindria historial com a convicte, tot i que no per motius de terrorisme, sinó per delictes menors. La policia té sospites, però, que el detingut podria patir trastorns psiquiàtrics que, segons la policia, haurien pogut ser un factor important a l'hora de cometre l'atac, informa el rotatiu The Guardian.

A hores d'ara, però, la policia no ha confirmat cap d'aquests extrems. Inicialment, però, s'havia vinculat l'acció a una manifestació del moviment Black Lives Matter, que havia celebrat un acte al lloc dels fets. Amb tot, el superintendent en cap de la policia de Thames Valley, el detectiu Ian Hunter, ho ha descartat aquesta matinada: "Puc confirmar que aquest incident no hi està connectat. Va tenir lloc tres hores després que acabés la protesta".

En les imatges compartides a les xarxes socials per testimonis presencials dels esdeveniments es poden veure els moments en què la policia ha reduït l'individu. La mateixa policia ha demanat a la ciutadania que no en difongui més de les que hagin pogut enregistrar amb els telèfons mòbils. Altres escenes, inicialment penjades a la xarxa i ara ja eliminades, són explícitament molt dures i mostren com agents de la seguretat i equips paramèdics intenten reanimar tres persones, esteses a la gespa.

Lawrence Wort, un testimoni de l'atac, ha assegurat a diferents mitjans de comunicació del Regne Unit que l’atacant va començar a córrer cap a ell després d'haver assestat les primeres ganivetades entre un grup d'unes deu persones, però que no el va poder atrapar. Posteriorment, es va adreçar a un altre grup de joves.

En el moment en què es va produir l'atac, el parc estava prou ple. Atès que els pubs continuen tancats a causa de les mesures de confinament, hi havia prou gent que hi feia pícnics.

A última hora de la nit de dissabte, la policia va practicar un escorcoll a la zona de Whitley, pròxima a Reading, on el detingut podria tenir la residència.

stats