Internacional 12/05/2019

Atac terrorista contra interessos xinesos al Pakistan

Tres insurgents assalten un hotel de luxe a l'estratègica ciutat de Gwadar

Agències
2 min
L'hotel de cinc estrelles Pearl Continental a la localitat pakistanesa de Gwadar.

IslamabadTres terroristes han atacat l'hotel de cinc estrelles Pearl-Continental a l'estratègica localitat pakistanesa de Gwadar. L'hotel està considerat una de les inversions emblemàtiques de la Xina a la província del Balutxistan, al sud del Pakistan. L'Exèrcit d'Alliberament Balutxi ha reivindicat l'assalt i ha confirmat que, efectivament, el seu objectiu era atemptar contra interessos xinesos i altres inversions estrangeres al Pakistan.

Aquest grup terrorista s'oposa a les inversions xineses perquè, segons ells, beneficien molt poc la població local. La Xina té una important presència a la província del Balutxistan, on està desenvolupant el corredor econòmic Xina-Pakistan, un ambiciós i multimilionari projecte d'infraestructures entre els dos països que inclou carreteres, vies ferroviàries i gasoductes. Pequín finança el projecte amb 60.000 milions de dòlars. El seu objectiu és obrir una ruta comercial entre la província xinesa de Xinjiang i el port pakistanès de Gwadar.

Els terroristes van aconseguir accedir al Pearl-Continental malgrat que està fortament custodiat, i s'hi van atrinxerar durant hores. En l'assalt van matar un vigilant de seguretat que va intentar impedir-los l'entrada. Així mateix, quatre persones més van morir i sis van resultar ferides. L'atac va començar dissabte cap a tres quarts de cinc de la tarda, hora local. Les forces de seguretat pakistaneses van explicar que els clients de l'hotel van poder ser evacuats. En canvi, aquest diumenge un portaveu de l'hotel ha assegurat que en el moment de l'atac no hi havia cap client i molt pocs treballadors a causa del Ramadà.

L'ambaixada de la Xina al Pakistan ha condemnat l'atac a través d'un missatge a Twitter. "L'acció heroica de l'exèrcit pakistanès i de les forces de l'ordre és altament apreciada", ha escrit la legació diplomàtica a la xarxa social.

Per la seva banda, l'Exèrcit d'Alliberament Balutxi ha reivindicat a la mateixa xarxa social l'autoria de l'atac. Aquest mateix grup insurgent ja va reivindicar el novembre passat un altre atac contra el consolat xinès a la ciutat portuària de Karachi, al sud del Pakistan, que es va saldar amb la mort dels tres assaltants.

stats