Internacional 16/12/2014

15 nenes mortes en un atemptat al pas d'un autobús escolar, al Iemen

L'atac amb cotxe bomba deixa almenys 25 víctimes

Efe
1 min
Un punt de control dels hutis a prop de la capital del Iemen, el dia 10 de desembre. MOHAMED AL-SAYAGHI / REUTERS

SanàAlmenys 25 persones, entre elles 15 nenes, han mort avui per l'explosió de dos cotxes bomba a la ciutat de Rada, al sud del Iemen, ha informat a Efe una font de seguretat.

La font va dir que la primera explosió va tenir lloc al pas d'un autobús escolar en què viatjaven les nenes, i la segona prop d'una concentració de combatents del moviment xiïta Ansar al Al·là (Huti) prop de la casa d'un dirigent local del grup.

Segons el seu relat, el primer atac anava dirigit contra un lloc de control aixecat per milicians hutíes i va coincidir amb el pas del vehicle de les estudiants de primària, les edats varien entre els sis i els dotze anys.

La font, que ha precisat que l'atemptat "porta la marca d'Al-Qaida", va afegir que almenys altres nou estudiants van resultar ferides en el primer atac, mentre que desenes de persones van patir lesions en el segon.

Els huties van prendre el control de Rada, situada a la província d'Al Baida, a mitjans de l'octubre passat, després de durs enfrontaments amb combatents del grup terrorista Al-Qaida i milicians tribals afins a aquesta organització.

El moviment xiïta afronta una dura resistència a Al Baida ia la regió veïna de Eb, al sud del Iemen, mentre intenta estendre el seu domini a altres zones del nord i l'oest del país, després que el 21 de setembre irrompés en la capital i es fes amb el control de nombrosos edificis governamentals

stats