Internacional 11/10/2018

Aterratge d'emergència d'una nau espacial per una avaria al motor

L'aparell es dirigia a l'Estació Espacial Internacional i els dos astronautes es troben bé

Ara
1 min
Moment de l'enlairament de la nau espacial Soyuz.

BarcelonaEnsurt a l'espai. La nau Soyuz MS-10, que s'ha enlairat avui amb l'astronauta rus Aleksei Ovtxinin i el de la NASA Nick Hague a bord, ha hagut de tornar i aterrar d'emergència al Kazakhstan per culpa d'una avaria al motor.

Els dos tripulants estan vius i han sigut rescatats per equips de salvament i, segons han informat fonts oficials i ha confirmat la NASA, es troben bé. "Estan en bones condicions, malgrat les forces gravitatòries que han hagut de suportar", han apuntat. De fet, Jim Bridenstine, l'actual administrador de la NASA, ha emès un comunicat al seu compte de Twitter per explicar els detalls de l'incident i reiterar el bon estat de salut dels dos astronautes.

Això sí, els dos astronautes seran traslladats a un hospital per acabar de comprovar el seu estat de salut i fer-los els pertinents exàmens mèdics.

El llançament de la nau ha tingut lloc el matí d'aquest dijous al voltant de les onze i, poc després, el motor ha començat a fallar, fet que ha obligat la tripulació a tornar ràpidament a la Terra.

Estava previst que la nau fes quatre voltes a la Terra per, després, arribar a l'Estació Espacial Internacional, on els dos tripulants s'havien de sumar als dos membres que ja són en aquesta estació.

stats