Internacional 26/02/2018

Més de 70 persones moren a Nigèria a causa d'una febre hemorràgica

Els rosegadors transmeten la malaltia a través dels excrements i pot esdevenir una pandèmia

Ara
1 min
Persones  malaltes esperant a ser ateses a un hospital de Nigèria

BarcelonaAlmenys 73 persones han mort a Nigèria a causa d'una malaltia hemorràgica coneguda com la febre Lassa. Es tracta d'una patologia que transmeten els rosegadors i que és endèmica a l'Àfrica occidental. Des de principi d'any gairebé mil persones han estat contagiades arreu de Nigèria, i en les últimes dues setmanes fins i tot s'han diagnosticat 68 casos -la majoria dels afectats han mort-, una xifra que ha generat alarma a l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Arran d'aquesta situació crítica, l'OMS va informar el passat 13 de febrer que augmentaria el suport al país per tal de combatre la malaltia, ja que "l'alt nombre de contagis de febre Lassa és preocupant", va comunicar el representant de l'OMS a Nigèria, Wondimagegnehu Alemu.

Un dels llocs de contagi són els hospitals del país que no disposen de mesures de control d'infeccions.

Quines característiques té la febre Lassa?

L'organització Mundial de la Salut ha descrit aquesta febre com una "malaltia hemorràgica aguda causada pel virus de Lassa, que pertany a la família de l'arenavirus. Es contagia als humans a través del contacte amb aliments o estris domèstics contaminants per excrements de rosegadors".

Aquesta febre és una malaltia de tipus pandèmica a l'Àfrica occidental. Cada any es registren entre 300.000 a 500.000 casos que s'inicien amb diferents símptomes: cefalees, vòmits, nàusees i diarrees; el període d'incubació va entre els 6 i els 21 dies.

stats