Internacional 15/08/2018

La concessionària diu que el pont passava revisions trimestralment

Italià exigeix la dimissió dels directius de l'empresa que gestiona l'autopista del viaducte enfonsat

Ara
2 min
Una grua treballa en les tasques de cerca de supervivents

RomaLa concessionària d'autopistes italiana Autostrade per l'Italia, filial d'Atlantia i responsable de la gestió del pont enfonsat a Gènova, ha assegurat en un comunicat que el viaducte estava en plena reforma del paviment i que estava sotmès a controls periòdics tal com demana la normativa italiana.

La companyia ha volgut deixar clar que seguia un manteniment correcte del pont. "Les tasques al viaducte estaven supervisades pels serveis tècnics de l'autopista de Gènova de manera trimestral, de conformitat amb els requisits legals i a través d'auditories addicionals realitzades amb equips altament especialitzats", ha assegurat la companyia en una nota publicada a la seva pàgina web.

Autostrade per l'Italia ha fet el comunicat després que el govern italià hagi culpat directament la companyia de l'enfonsament del viaducte. El ministre d'Infraestructures d'Itàlia, Danilo Toninelli, ha qualificat el succés de "veritable tragèdia" i ha exigit la dimissió dels directius de la concessionària.

En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat el ministre de l'Interior, Matteo Salvini, que ha declarat a l'emissora Radio 24 que "una companyia com la que gestiona aquest tram de l'autopista, que genera milers de milions de beneficis, ha d'explicar als italians per què no ha fet tot el possible per reinvertir una part d'aquests beneficis en seguretat".

Ha avançat també que el govern italià demanarà a totes les concessionàries italianes que presentin un informe sobre la inversió en seguretat de les carreteres i ha reiterat que "aquest desastre no quedarà impune".

Salvini ja ha reaccionat aquest matí en aquest sentit, a través de Twitter. En una piulada ha assegurat que el govern italià complirà amb el deure d'"identificar els culpables", amb "noms i cognoms", i que ho hauran de "pagar car".

La fiscalia obre una investigació i tem "un error humà"

Paral·lelament, la fiscalia de Gènova ha obert una investigació per aclarir les causes de l'esfondrament i tem que la raó hagi sigut "un error humà". El fiscal ha explicat que la investigació intentarà respondre a "una sola pregunta: ¿per què ha succeït?". "Aquest és el nostre objectiu, i per aconseguir-ho farem tot el que calgui", ha afegit.

La delegació del govern de Gènova ha informat avui que el balanç provisional de morts per l'esfondrament del viaducte que va tenir lloc ahir a les 12.00 h puja a 39 persones. També ha comunicat que hi ha 16 ferits més, 12 dels quals es troben en estat greu. Prop de mil agents de bombers, policia municipal, policia estatal, membres de protecció civil i equips d'emergència continuen treballant per buscar possibles supervivents.

stats