Internacional 29/10/2018

Un avió amb 188 persones a bord s'estavella al mar de Java

L'aparell havia patit problemes tècnics al vol anterior. Ja s'han localitzat restes al mar

Agències
2 min
Dispositiu de recerca, al mar de Java.

JakartaUn avió de la companyia 'low cost' Lion Air amb almenys 188 persones a bord s'ha estavellat al mar de Java, a Indonèsia, poc després d'enlairar-se. L'agència de rescat indonèsia ha informat que s'ha perdut el contacte amb la tripulació 13 minuts després que l'avió sortís de l'aeroport de Jakarta. Equips de submarinistes estan treballant al punt de l'impacte i ja s'han recuperat restes mortals i efectes personals dels ocupants de l'aparell. Els equips d'emergència encara no han accedit a la part principal de la cabina, i creuen que no hi haurà supervivents.

Abans d'estavellar-se, el pilot havia sol·licitat tornar a l'aeroport, però no va enviar cap senyal d'emergència, segons han comunicat les autoritats. El vol JT 610 es dirigia a Pangkal Pinang, la principal població de les illes Bangka Belitung. Segons ha informat la companyia, l'aparell havia tingut un problema tècnic al vol anterior que s'havia considerat resolt. L'empresa ha descartat per ara aturar els altres 10 avions del mateix model que formen part de la seva flota. Lion Air és la principal companyia de baix cost d'Indonèsia.

A la zona hi ha uns 160 efectius de salvament que busquen possibles supervivents .

A l'avió hi viatjaven 181 passatgers –entre els quals hi havia tres criatures– i set tripulants –dos pilots i cinc auxiliars de vol–, segons les xifres oficials. Altres fonts oficials augmenten a 189 el nombre de passatgers.

Es tractava d'un Boeing 737 "relativament nou", segons ha informat el president del Comitè Nacional de Seguretat de Transport del país, Soerjanto Tjahjono. L'aeronau va entrar en funcionament a mitjans del passat mes d'agost i té 800 hores de vol. Segons ha informat la companyia, tant el pilot com el copilot eren professionals experimentats i sumaven 11.000 hores de vol.

Roda de premsa a l'aeroport de Jakarta.

El portaveu dels equips d'emergència, Sutopo Purwo Nugroho, ha publicat a Twitter una imatge amb les restes de la nau que s'han trobat.

Segons diversos mitjans locals, l'avió ha caigut a la badia Karawang, on la profunditat de l'aigua és d'entre 30 i 35 metres. L'expert en aviació Gerry Soejatman ha comentat a les xarxes que les troballes mostren que l'aeronau hauria impactat amb l'aigua a gran velocitat des d'una altura aproximada de 2.500 metres.

Els equips de rescat treballant a la zona.

A la zona hi ha uns 160 efectius de salvament que busquen possibles supervivents i les caixes negres, que hauran de determinar les causes de l'accident.

Funcionaris entre les víctimes

Almenys 20 funcionaris del ministeri de Finances eren a l'avió, segons ha informat el ministre Wira Saki. Havien passat el cap de setmana a Jakarta, i agafaven habitualment aquest vol.

stats