Barcelona
Internacional 15/09/2015

'Charlie Hebdo' encén les xarxes amb la seva portada sobre l'Ailan, el nen sirià mort

Ara
1 min

El setmanari d'humor 'Charlie Hebdo' torna a estar en el centre de la polèmica, i novament per un tema relacionat amb els musulmans. Però aquesta vegada el que ha encès les xarxes no és cap caricatura sobre el profeta Mahoma sinó dos dibuixos on es veu l'Ailan, el nen sirià trobat mort en una platja turca.

En la portada polèmica, sota l'epígraf "Benvinguts, emigrants" –part d'una sèrie de portades en què denuncia la xenofòbia dels europeus–, la revista mostra el dibuix de l'Ailan sota el titular "Tan a prop de la meta". A la sorra de la platja on hi ha el cos sense vida del nen es veu un anunci de McDonald's amb aquest text: "Promo, dos menús infantils pel preu d'un".

charlie hebdo

En un altre dibuix, a l'interior de la revista, es pot veure un dibuix de Crist caminant damunt del mar mentre al seu costat algú s'ofega. El text: "La prova que Europa és cristiana: els cristians caminen damunt les aigües, els musulmans s'ofeguen". Tots dos dibuixos són obra de Sourisseau, sobrevivent de l'atac terrorista del gener.

charlie hebdo
stats