Internacional 26/12/2015

Batuda anticorrupció a Sèrbia: 79 detinguts, entre els quals un exministre

Entre els detinguts hi ha diversos executius de dues companyies estatals, dos extreballadors del ministeri de l'Interior i diversos alcaldes. En total, se'ls acusa d'estafar uns 100 milions d'euros a l'erari públic

Agències
1 min

BelgradLa policia sèrbia ha detingut 79 persones, entre les quals hi ha un exministre, per càrrecs de corrupció en el marc d'una de les batudes de més calat al país contra sospitosos de delictes que es remunten al 2004, segons ha informat el ministre de l'Interior del país balcànic, Nebojsa Stefanovic. En total, se'ls acusa d'estafar uns 100 milions d'euros a l'erari públic.

Entre els detinguts hi ha diversos executius de dues companyies estatals, dos extreballadors del ministeri de l'Interior i diversos alcaldes. També hi ha l'exministre de l'opositor Partit Democràtic, Slobodan Milosavljevic, titular de la cartera d'Agricultura, Boscos i Gestió d'Aigua des del maig del 2007 fins al juliol del 2008.

Cinc persones més estan en cerca i captura, i s'han presentat denúncies penals contra 39 més, segons ha indicat Stefanovic.

Amb aquesta operació, les autoritats sèrbies volen guanyar-se la confiança de la Unió Europea, en plena negociació per l'adhesió del país balcànic.

Brussel·les ha demanat a les autoritats de Belgrad mà dura contra la corrupció al país, endèmica des de les guerres de l'antiga Iugoslàvia.

stats