Internacional 01/08/2020

Bèlgica prohibeix viatjar a Barcelona, Lleida, Navarra i l'Aragó

Aquests territoris són a la llista vermella del ministeri d’Exteriors belga

Ara
1 min
Un ciutadà passejant per la platja de Barcelona, aquest matí

BarcelonaBèlgica ha prohibit aquest dissabte els viatges no essencials a Navarra, l'Aragó, Barcelona i Lleida amb motiu de l'evolució de la pandèmia de coronavirus en aquestes zones de l'Estat. Els que tornin al país procedents d'aquests llocs hauran de passar una quarantena. Lleida i Osca ja havien sigut vetades.

Aquests territoris són a la llista vermella del ministeri d’Exteriors belga, fet que explica que els turistes que tornin d'aquestes zones hagin d’entrar en quarantena obligatòria i sotmetre’s a proves quan tornin a territori belga a partir d’aquest dissabte.

De la mateixa manera, el servei d'Exteriors belga recomana fer una quarantena i passar una prova PCR a tots els que hagin viatjat o hagin de viatjar a Girona, Tarragona, el País Basc, la Rioja, Extremadura, Sòria, Guadalajara, Castelló, València, Múrcia i Almeria. Aquests indrets són a la llista taronja de l'executiu belga -que segueix un sistema de semàfors-, que també l'ha ampliat aquest dissabte.

D'altra banda, Bèlgica també ha vetat els viatges a diverses zones de Bulgària i Romania, França, el Regne Unit i Suïssa.

Brussel·les, preocupada per una segona onada del coronavirus, ha endurit les mesures restrictives els últims dies: ha reduït de 15 a 5 els contactes directes que es poden mantenir -exclosos els menors de 12 anys-, i ha marcat un topall màxim de 100 persones en celebracions en recintes tancats i de 200 en oberts.

A Bèlgica s'han notificat, fins ara, prop de 69.000 positius i 9.841 víctimes, segons la base de dades de la Universitat Johns Hopkins.

stats