Internacional 12/02/2014

Bèlgica, a punt d'aprovar l'eutanàsia en menors

El país es convertirà en el segon del món a despenalitzar la mort assistida en menors, després d'Holanda

Efe
2 min

Brussel·lesEl Parlament belga debatrà aquest dimecres l'extensió de la llei sobre eutanàsia en menors d'edat, una mesura que, si s'aprova, convertirà el país en el segon del món a comptar amb una legislació sobre aquesta qüestió, després d'Holanda.

L'objectiu de la reforma és permetre a nens i adolescents l'eutanàsia mèdica en supòsits restringits, quan pateixin "sofriment físic insuportable i la mort a curt termini sigui inevitable", i sempre amb una autorització dels pares i una avaluació psicològica.

El projecte de llei es votarà dijous i la seva aprovació es dóna per feta després que una àmplia majoria dels grups parlamentaris donés suport al text el mes de desembre passat, quan es va debatre al Senat. Els socialistes, els liberals i els nacionalistes flamencs hi van votar a favor, mentre que els cristianodemòcrates i la ultradreta flamenca van votar-hi en contra.

Una mesura controvertida

Aquesta setmana, un grup de 39 pediatres ha fet arribar al Parlament una carta en la qual expressen preocupació per la possible adopció de la mesura, que consideren precipitada, i han demanat el vot contrari a la reforma. El mes de novembre passat, un grup de setze pediatres de diversos hospitals de Bèlgica van donar suport públicament a l'ampliació de la llei.

Coincidint amb el debat parlamentari, un centenar de persones s'han manifestat a la plaça de la Llibertat de Brussel·les en contra de la proposta. Els manifestants reclamen que la decisió s'ajorni fins a la pròxima legislatura.

Despenalització de l'eutanàsia

Des de l'any 2002, Bèlgica és un dels pocs països que té l'eutanàsia activa despenalitzada, juntament amb Holanda, Luxemburg i Suïssa. L'any 2012 es van practicar un total de 1.432 morts assistides, un 25% més que l'any anterior.

stats